CAPACITATE BOILER (litrii)

10    100    300    1000
15    120    500    1500
30    150    600    2000
50    200    700    2500
80    250    800    3000

Boilere

     Te intrebi de ce boiler ai nevoie? Haide sa incercam sa aflam:

 

      In primul rand, informatia initiala necesara este combustibilul. Ce anume poti folosi pentru incalzirea necesarului tau de apa menajera?

 

-energie termica/solara

panouri solare

      Daca ai in vedere montarea sau existenta unei centrale termice sau a unui sistem de panouri solare, existe boilere indirecte sau boilere solare care pot fi racordate la astfel de instalatii si vor putea prepara apa calda prin transfer de caldura . Astfel, pentru racordarea la centrale termice electrice, centrale pe gaz sau orice alt tip de centrale puteti folosi boilere termoelectrice sau boilere indirecte cu una sau doua serpentine, ori tip tank-in-tank

 

-gaz metan

gaz metan

     Daca nu ai un necesar de caldura sau vrei o solutie independenta de apa calda, atunci poti folosii racordarea la reteaua de gaz metan, pentru a folosi boilerul tau.

 

-curent electric

electric

-GPL

     In cazul in care nu ai acces la reteaua de gaz, variantele cele mai bune sunt boilerele electrice sau cele ce pot folosi GPL.

 

-lemne

lemne

     Pentru cabane sau locatii izolate, unde ai acces usor la lemne, insa nu ai la dispozitie electricitate de la retea sau de la  generatoare de curent, poti monta boilere pe lemne, o solutie incomoda dar foarte ieftina, pretabila pentru astfel de locatii.

 

     A doua informatie de care ai nevoie este necesarul. Cata apa calda consumi tu si familia ta? Se preteaza o solutie instant, sau ai nevoie de o acumulare permanenta? In general pentru familii de 3 persoane se recomanda un boiler de 120-150 litrii, dar cantitatea poate creste in cazul unui copil mic sau a persoanelor foarte active care prefera un numar mult mai mare de dusuri de exemplu. De asemenea sa aveti in vedere daca membrii familiei prefera sa faca un dus sau doresc sa umple cada cu apa fierbinte, in acest ultim caz, cu siguranta trebuie sa supradimensionezi necesarul tau de apa calda menajera.

necesar

 

     Ultima si de multe ori cea mai importanta informatie este bugetul. De cati bani dispui pentru boilerul tau. Exista multe variante constructive si multe tehnologii. In general solutiile ieftine inseamna costuri mai mari de exploatare in timp, iar solutile ieftine ca si cost lunar depind de sisteme existente gen centrale termice sau panouri solare, ce solicita un buget initial foarte mare.

bani

 

 

     Incearca sa pui cap la cap informatiile si sa iti raspunzi singur la toate intrebarile tale, este greu, dar vei putea gasi un echilibru intre combustibil, necesar si buget. Astfel vei putea achizitiona modelul de boiler necesar casei tale.


AcasăAcasă

Cos  

(gol)

Newsletter