CAPACITATE BOILER (litrii)

10    100    300    1000
15    120    500    1500
30    150    600    2000
50    200    700    2500
80    250    800    3000

Boilere

Boiler pompa de caldura Ariston NUOS 250 SOL

NUOS 250 SOL - Boiler de pardoseala de 250 litri cu pompa de caldura tip aer-apa si serpentina solara. Consum redus de energie. Produs finantabil prin Programul Casa Verde. Garantie 2 ani.

Mai multe detalii

Preţ redus!
8 125 RON TVA inclus

8 925 RON TVA inclus

NUOS250SOL

       Boilerul NUOS 250 de la Ariston este o pompa de caldura tip aer-apa destinata prepararii apei calde menajere. Este prevazut cu o serpentina pentru conectarea la un sistem solar sau alta sursa de energie (centrala termica). Se monteaza pe pardoseala. Capacitate boiler: 250 litri. Garantia este de 2 ani.

       Produs finantabil prin Programul CASA VERDE. Oferim gratuit consultanta in vederea realizarii dosarului necesar accesarii acestui program. Suma maxima finantata de program: 8.000 RON.

       Cum functioneaza:

       Sistemul foloseste caldura din aer pe care o preia si o transfera apei din boiler. Etapele procesului sunt urmatoarele:

1. Agentul frigorific ecologic (R 134A) aflat in stare lichida, trece prin vaporizatorul sistemului si absoarbe caldura din aerul aspirat. In cadrul acestui proces, agentul frigorific isi modifica starea trecand din cea lichida in stare gazoasa.

2. Cu ajutorul compresorului, presiunea agentului frigorific aflat acum in stare gazoasa este marita, proces ce are ca rezultat o crestere a temperaturii.

3. In interiorul condensatorului, agentul frigorific aflat in stare gazoasa si avand o temperatura ridicata, cedeaza caldura apei din interiorul incalzitorului. In cadrul acestui proces, agentul frigorific trece in stare lichida prin condensare.

4. La trecerea prin ventilul de expansiune, temperatura si presiunea agentului frigorific sunt mult reduse, acesta trecand in starea initiala.

       Boilerul cu pompa de caldura NUOS 250 SOL este prevazut si cu o rezistenta electrica cu doua trepte de putere (1+1,5 kW) selectabile de catre placa electronica, pentru situatiile in care se doreste o incalzire rapida a apei din boiler sau pentru perioadele din an in care temperatura exterioara este scazuta.

       Pompa de caldura a boilerului NUOS 250 SOL functioneaza atunci cand temperatura aerului aspirat are o valoare cuprinsa intre -5 grd. C si 37 grd. C. Performantele maxime se obtin atunci cand temperatura aerului are o valaore mai mare de 15 grd. C. De asemenea, panoul digital permite conectarea boilerului la un camp de panouri solare de 2-5 mp, ca sursa alternativa. In acest fel se obtin economii de pana la 80-85% la costurile cu incalzirea apei calde.

       Ce se intampla cand temperatura aerului aspirat este sub -5 grd. C.:

- in acest caz boilerul va functiona ca orice boiler normal, apa fiind incalzita cu ajutorul reistentei electrice;

- avem posibilitatea sa comutam admisia de aer din exterior pe o admisie de aer din incaperea unde este amplasat boilerul sau o alta incapere in care temperatura aerului este mai ridicata. In acest fel pompa de caldura va continua sa functioneze folosind aerul cald din interior.

       Boilerul cu pompa de caldura Ariston NUOS 250 SOL este prevazut cu o interfata electronica intuitiva, usor de utilizat. Este prevazut cu 4 moduri de functionare:

 • modul Auto: sistemul cunoaste timpii de incalzire si optimizeaza functionarea boilerului, alternand functionarea pe pompa de caldura sau pe rezistenta electrica, garantand cel mai bun raport confort-economie de energie;
 • modul Green: boilerul functioneaza exclusiv pe pompa de caldura, iar temperatura maxima a apei calde este de 62 grd. C;
 • modul Boost: este o functie care scurteaza timpul de incalzire. IN acest mod de functionare, impreuna cu pompa de caldura functioneaza si rezistenta de 1500 W, accelerand procsul de incalzire a apei. Cand se depaseste temperatura de 62 grd. C se opreste pompa de caldura iar incalzirea apei pana la 75 grd. C este asigurata de cele doua rezistente (1 + 1,5 kW);
 • modul Voyage: pentru perioadele de absenta de acasa (concediu, calatorii, etc.) se seteaza zilele in care boilerul va fi oprit. Functionarea boilerului va fi oprita in aceasta perioada, el urmand a functiona in prima zi de prezenta acasa. In aceasta perioada sunt active functia de protectie anti-inghet si functia de protectie anti-coroziune;

 

Caracteristici tehnice boiler cu pompa de caldura Ariston NUOS 250 SOL:

 • coeficient de performanta COP: 3,7
 • capacitate boiler: 250 litri
 • putere termica medie: 2.775 W
 • consum electric mediu: 750 W (pentru functionare numai cu pompa de caldura)
 • timp de incalzire la 55 grd. C: 4h 03 min (temp. aer admisie 15 grd. C si temp. intrare apa 15 grd. C);
 • rezistena electrica din steatit cu doua trepte de putere (1 + 1,5 kW) ce poate fi schimbata fara a goli apa din boiler;
 • serpentina pentru circuit solar cu o suprafata de 0,65 mp;
 • izolatie termica din spuma poliuretanica ecologica cu o grosime de 50 mm;
 • functie antilegionella: o data pe luna temperatura apei este ridicata la peste 65 grd. C in vederea prevenirii formarii de bacterii in apa din boiler;
 • posibilitate de functionare dupa tarif bi-orar: pentru locuintele echipate cu contoare cu tarif diferentiat zi/noapte;
 • rezervor protezat anticoroziune prin emailare la 850 grd. C;
 • protectie anticoroziune suplimentara cu anod de magneziu supradimensionat si sistem Pro Tech;
 • adaptor integrat multidiametru pentru iesirea de aer (150, 160 si 200 mm);
 • racorduri intrare/iesire apa: 3/4"
 • diametru racord evacuare condens: 1/2"
 • dispersie termica: 0,65 kWh
 • greutate: 110 kg.

 

       Descarca Fisa tehnica boiler Ariston NUOS 200 aici.

       Descarca Ghid tehnic Ariston NUOS 200 aici.

Cos  

(gol)

Newsletter